martes, 20 de marzo de 2012

JA DISPOSEM A LA BIBLIOTECA DEL LLIBRE " La transmissió familiar del valencià"

Brauli Montoya Abat i Antoni Mas i Miralles són els autors d´aquest llibre que analitza la situació del valencià actualment.



Antoni Mas és un gran coneixedor del cas del valencià a Guardamar ja que és l´autor del llibre La interrupció lingüística a Guardamar  on analitza com l´existència dels matrimonis mixtes ( valencianoparlants amb castellanoparlants) ha fet que a Guardamar hi hagen una o dues generacions que han deixat de parlar valencià.






En  La transmissió familiar del valencià ens planteja el següent marc teòric " Les llengues augmenten o minven en els seus contingents de parlants d´acord amb la transmissió què en fan les famílies. Així, en un context de conflicte lingüístic, els progenitors de la llengua recessiva (el valencià)  opten per educar els seus descendents en la llengua expansiva que se li ha superposat (el castellà), diem que la primera llengua entra en un procés d´interrupció de la transmissió lingüística intergeneracional. Esta situació, que sol allargar-se considerablement en el temps, pot fer-se reversible si les noves generacions reprenen la transmissió de la llengua recessiva (el valencià).

No hay comentarios:

Publicar un comentario