jueves, 25 de octubre de 2018

ESPANTA LA POR! 2018 Per Tots Sants, monstres valencians


Espanta la por és un projecte global per a redescobrir els monstres valencians. No hi ha un millor moment al llarg de l'any que al voltant de Tots Sants per a parlar de l'Home del Sac, el Butoni, la Tarasca, el Drac del Patriarca, els donyets o les bruixes, no hi ha un millor moment per a llegir rondalles i llegendes fantàstiques i per a lluir el nostre imaginari valencià de la por.
Aquest projecte organitzat per la biblioteca i el departament de Didàctica del Museu Valencià d'Etnologia es compon de diferents activitats i propostes didàctiques que podeu trobar als documents adjunts. 
A través de les nostres xarxes socials vos anirem donant a conéixer diferents monstres de la cultura valenciana. El primer que vos anem a presentar és El DRAGÓ DEL PATRIARCA
Coneixes la llegenda del Caiman del Patriarca de València? 

La ciutat de València amaga infinitat de contes i llegendes, una d'elles és la d'un gran caiman que, fa molts anys, quan el riu Túria era molt cabalós, va atemorir la població. 
La llegenda té la seua representació a l'església del Patriarca on es pot contemplar el cos de l'animal, en record de la seua particular história. 
Com totes les llegendes, la del caiman, cocodril o drac del Patriarca, té també diverses versions, tot i que sempre amb un mateix fil conductor: l'aparició de l'animal que atemoria la població.




No hay comentarios:

Publicar un comentario